Sida 1 av 1

Ny bok, flyglegendaren Skeks

InläggPostat: 24 jul 2017, 22:35
av christer
Anton Hansson född 1897 och uppväxt i inre Jämtland blev helt upptagen av flyg och flygplan från tiden efter första världskriget och framåt.
Våren 1931 påbörjade Anton Hnsson sin flygutbildning och köpte samtidigt sitt första flygplan. Under 35 år flög Anton Hansson både privat, som flyglärare och kommersiellt. Han ägde ett antal flygplan under denna tid.
Hur han blev "Skeks" för alla i sin omgivning framgår i kapitel 7. Skeks var också teknisk mycket händig och löste de problem som ofta uppstod med dåtidens farkoster. Otaliga gånger behövdes maskinerna repareras, men drivkraften att flyga övervann allt arbete som behövdes på marken för några minuter i luften, MÅSTE FLYGA.
Med sin enkla bakgrund är det förvånansvärt hur Skeks lyckades "vigga" pengar till sina flygplan. Han och några kompanjoner reste t.o.m till England för att inhandla ett flygplan. Anton levde också mycket enkelt och uppfattades som en speciell personlighet.
Berättelsen är omväxlande Harald Millgårds och Anton Hanssons egna ord på sin jämtländska dialekt och dialektala skrivning i brev och andra dokument.
Harald Millgård och SKEKS, som Anton Hansson kallades, var mycket goda vänner med delat stort flygintresse, vilket framgår i boken.
Boken kostar 220 kr, och kan beställas hos medlemsservice@flyghistoria.org. Den finns också i vår butik på nätet. http://butik.flyghistoria.org/shop/product/skeks-flyglegendaren?tm=svensk-flyghistorisk-forenings-webshop/bocker-och-filmer-pa-dvd/civilt-flyg

Boken kommer ut i augusti i en begränsad upplaga. Försäkra dig om ett ex. redan nu.

SKEKS Anton Hansson omslag front copy-1.jpg
SKEKS Anton Hansson omslag front copy-1.jpg (246.09 KiB) Visad 2857 gånger

Re: Ny bok, flyglegendaren Skeks

InläggPostat: 25 jul 2017, 09:03
av Lars Sundin
Naturligtvis ska man läsa boken men kan också kika på bilderna hos Jamtli:

En sökväg är: http://bildarkivet.jamtli.com/sok.aspx? ... Kolumner=5

En modernare bild med flyg i: http://bildarkivet.jamtli.com/bild.aspx ... toId=99890

Re: Ny bok, flyglegendaren Skeks

InläggPostat: 25 jul 2017, 09:15
av Mats Averkvist
Vilket förlag är det?

[ Post made via Android ] Bild

Re: Ny bok, flyglegendaren Skeks

InläggPostat: 29 jul 2017, 23:10
av NACE
Boken ges ut som ett privat initiativ av Ingmar Lind och undertecknad, dvs inget förlag än så länge. Den erbjuds via SFF medlemsservice, Flyg & Lottamuset har erbjudits sälja den och den kommer att finnas på Kräftstjärtsvängen i Siljansnäs 12 aug. och andra flygdagar.

Re: Ny bok, flyglegendaren Skeks

InläggPostat: 30 jul 2017, 18:31
av Mats Averkvist
De som vill veta mer om Skeks innan de köper boken kan kolla i SFT 1/2004 sid. 10.

Re: Ny bok, flyglegendaren Skeks

InläggPostat: 29 aug 2017, 21:41
av christer
Nu finns boken om SKEKS i lager hos Medlemsservice. Beställ i vår butik på nätet, http://www.butiken, http://butik.flyghistoria.org eller e-post medlemsservice@flyghistoria.org.
/christer