FMV beställer produktion av JAS 39E

Här kan Du skriva flygrelaterade frågor och inlägg som behandlar både historia eller nutid.

FMV beställer produktion av JAS 39E

Inläggav Bengt Ekbladh » 22 dec 2018, 23:03

FMV beställer produktion av JAS 39E

"""I december 2017 beställde FMV ett reducerat så kallat GFE-åtagande, Government Furnished Equipment, genom en alternativ produktion av ett antal flygplan JAS 39E från Saab AB. Beställningen utgjorde en tilläggsbeställning till befintligt avtal mellan FMV och Saab AB avseende utveckling och serieproduktion av uppgraderat Flygmaterielsystem 39, vilket inkluderar flygplan JAS 39E.
Som ett andra steg i ett reducerat GFE-åtagande beställer FMV nu produktion av ett antal flygplan av typen JAS 39E. Det sker genom att nyttja materiel från tidigare JAS 39 A/B, samt att kompletteringsanskaffa viss ny materiel. Genom beställningen skapas verksamhet och förutsättningar för Försvarsmakten, så att de fortsatt kan undvika inleverans av ett antal JAS 39 C/D för ombyggnad till JAS 39E.
Ordervärdet är cirka 430 miljoner kronor."""

Utdrag::
""i ett reducerat GFE-åtagande beställer FMV nu produktion av ett antal flygplan av typen JAS 39E. Det sker genom att nyttja materiel från tidigare JAS 39 A/B, samt att kompletteringsanskaffa viss ny materiel. Genom beställningen skapas verksamhet och förutsättningar för Försvarsmakten, så att de fortsatt kan undvika inleverans av ett antal JAS 39 C/D för ombyggnad till JAS 39E.""

...
Betyder det att inte så många JAS 39 C/D kommer att avvecklas/ombyggas?


Kolla::

http://fmv.se/sv/Nyheter-och-press/Nyhe ... v-JAS-39E/
Bengt Ekbladh
 
Inlägg: 5793
Blev medlem: 23 feb 2008, 15:18
Ort: Gävle

Återgå till Svenskt Flyghistoriskt Forum - allmän del

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 12 gäster

cron