När B1-B Lancerpiloten hjälpte till!

Här kan du skriva och berätta om vad som helst - så länge du håller god netikett.

Moderator: Sven-Erik Jönsson

När B1-B Lancerpiloten hjälpte till!

Inläggav Arne M » 05 jun 2014, 00:57

Den här notisen är lite svår att veta var den ska postas. Men jag väljer Off-topic eftersom det är både civilflyg involverat men även involverar USAF-piloten som till vardags flyger jetbombplanet B-1B Lancer. Och som hjälpte till att landa en B737 kommersiell civil jet när flygkaptenen på detta plan fick hjärtproblem.

Här är ett citat från en amerikansk militär flygsajt:

"Capt. Mark Gongol, 13th Air Support Operations Squadron assistant director of operations at Fort Carson, helped land a commercial 737 Dec. 30 when the pilot had a medical emergency. The pilot has since recovered, due in part to Gongol helping with the emergency landing. Gongol is a B-1B Lancer pilot."

På den här länken till Air Force Space Command kan man läsa mer om den här incidenten som hände 30 december 2013 men som först nu i slutet av maj 2014 har fått mer allmän spridning i medierna som CNN etc.!

Länk till http://www.afspc.af.mil/news1/story.asp?id=123412412 "Local USAF pilot helps in airline emergency"

Mer om händelsen finns också att läsa i en tråd på PPRuNe.org som alla välinformerade vet (?) är ett forum för professionella piloter men även andra flygintresserade där man debatterar allt om flyg som exempelvis händelsen med Malaysian Airlines MH370-flight och det försvunna B777-planet i en rekordtråd med 552 delsidor och hittills över 11.000 inlägg ;-) . Gå in på http://www.pprune.org och välj Rumours & News och tråden 'Bomber pilot helped land airliner after captain fell ill' för att läsa intressanta kommentarer om händelsen med B737-landningen när piloten blev sjuk på den flighten!
Arne M
 
Inlägg: 359
Blev medlem: 26 feb 2008, 15:27

Återgå till Off-topic

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst