4. Hermann Göring och Sverige

Här redovisas flygböcker utgivna 1 juli 2014 - 30 juni 2015

4. Hermann Göring och Sverige

Inläggav Mats Averkvist » 22 aug 2014, 08:13

- Från flyghjälte till massmördare

Författare: Lennart Andersson
Förlag: Z-förlaget http://www.z-bok.se
ISBN: 9789163319310
Ca Pris SEK: 199 kr
Format: 224 sidor inbunden

Bild

Hermann Göring var en av dem som bar det största ansvaret för den tyska nazistregimens illdåd. I unga år var han stridsflygare och det var som pilot som han för första gången kom till Sverige. Han bodde under en period på tjugotalet i Stockholm, gifte sig med en svenska och gjorde senare flera besök här i landet.
Vad hade Göring egentligen för sig i Sverige? Han var flygare till yrket och verksam med anknytning till flyget i hela sitt vuxna liv. Hans kontakter med Sverige fortsätter ända in på 1940-talet, då vi desperat försökte rusta upp vårt försvar och Göring var den som ytterst bestämde över exporten av tysk krigsmateriel. Han påstod sig värna om svenska intressen, men ondgjorde sig ofta över den svenska pressens frispråkighet. Tack vare Görings svenska släktingar fanns en inofficiell kanal mellan Stockholm och Berlin under kriget.
Det var Svenska Lufttrafikaktiebolaget, Sveriges första flygbolag, som anställde Göring och boken innehåller även en historik över detta företag.
Hermann Göring och Sverige är en blandning av person-, flyg- och företagshistoria, där kända personligheter passerar i revy och där många av de myter som uppstått kring Göring i Sverige avlivas.
Användarvisningsbild
Mats Averkvist
 
Inlägg: 850
Blev medlem: 23 feb 2008, 10:33
Ort: Strömsnäsbruk

Återgå till Flygböcker utgivna 2014-2015

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst